یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ | Sun 24 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
سرخط اخبار یکشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۳:۲۹:۵۰

بررسی ظرفیت میکروبیو‌های دریای خزر با یک روش جدید

باشگاه خبری فراساحل: محققان بانک میکروارگانیسم‌های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ظرفیت میکروبیوم آبهای بخش جنوبی دریای خزر را با استفاده از روش متاژنومیکس مورد بررسی قرار دادند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین نیوز، دکتر ابوالحسن شاهزاده فاضلی با اعلام این خبر اظهار داشت: در پژوهش انجام شده با استفاده از روش‌های توالی یابی پر بازده، ساختار جمعیت میکروبی دریای خزر تعیین و ژنوم میکروب‌های شاخص آن بازسازی شد.


رئیس مرکز ذخایر زیستی و ژنتیکی افزود: همچنین در این پژوهش نمونه‌های میکروبی از سه عمق  ۱۵، ۵۰ و ۱۵۰ متری ستون آبی منطقه جنوبی دریای خزر جمع آوری شدند تا توالی ژن ۱۶S rRNA در آنها مورد بررسی قرار گیرد. شاهزاده فاضلی عنوان کرد: نتایج حاصل، تشابه ساختار کلی جمعیت میکروبی در هر سه عمق را نشان داده است اگر چه  تفاوت هایی با ساختار جامعه میکروبی در محیط‌های آبی اقیانوسی و آب شیرین محیط های معتدل به چشم می‌خورد.


وی عنوان کرد: ژنوم‌های مونتاژ شده بر حضور میکروارگانیسم‌هایی در گروه‌های Actinobacteria ،Alphaproteobacteria ،Betaproteobacteria ،Gammaproteobacteria ،Bacteroidetes ،Cyanobacteria ،Euryarchaeota و Thaumarchaeota دلالت دارند. فاضلی خاطر نشان کرد: نتایج بررسی ژنوم‌های به دست آمده مربوط به اعماق مختلف دریای خزر نشان دهنده تفاوت‌های بارز در سطوح پایین تر تاکسونومیکی در سه عمق مختلف بود که می‌تواند تحت تاثیر نور  یا دما باشد.


وی ادامه داد: توصیف دقیق تر ژنوم‌های مربوط به شاخه‌های Actinobacteria و Thaumarchaeota و رده Alphaproteobacteria  به عنوان گروه‌های تاکسونومیکی که اعضای آن از نظر فیلوژنتیکی به تغییر درصد شوری در محیط پاسخ می‌دهند نشان داد که بیشتر ژنوم‌های جدا شده از دریای خزر متعلق به گروه‌های معرفی نشده میکروبی و بسته به مورد دارای ارتباط نزدیک تر به یکی از گروه‌های آب شیرین و یا آب اقیانوسی هستند. به گفته وی، الگوی فیلوژنتیک ژنوم‌های دریای خزر نشان دهنده مبداهای فیلوژنتیکی چندگانه و مجزای ژنوم‌های خزر بود که مرتبط با گروه‌های مشابه متعلق به آب شیرین و اقیانوسی است.



  کد خبر : 2046
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :